Archiv

Výběrové soustředění reprezentace – dubnová Šajtava

První dubnový víkend a čtvrté setkání reprezentace na sněhu. Ve čtvrtek 4. 4. se sjelo na Šajtavu v Orlických horách 23 závodníků juniorských a seniorských kategorií... Více čtěte v článku Marcely Šrůtové.
08. 04. 2013 více ...

ROB na západě – V Chebu se sněhu nebojí

Na uvítání jara připravil oddíl Radioelektronika Cheb krátký veřejný parkový závod... Více čtěte v článku.
03. 04. 2013 více ...

Třetí akce reprezentace – Velikonoce ve skalách

Pro letošní druhé tréninkové soustředění využila opět reprezentace třídenní orienťácké závody pořádané Kotlářkou nedaleko Doks ve dnech 29.3.-1.4. Více v článku Marcely Šrůtové...
02. 04. 2013 více ...

100 jarních ROB kilometrů

9 tréninkových dní, téměř 100 běžeckých kilometrů a 82 nalezených ROB kontrol = tyto sumy si mohli zapsat do svých tréninkových deníků ti ... vice čtěte v článku Marcely Šrůtové...
28. 03. 2013 více ...
První máj na Doubravce

První máj na Doubravce

Oddíl ROB ETE spolupořádá 1. května "Sportovní den na Doubravce." Ukázka rádiového orientačního běhu a radioamatérského vysílání bude připravena pro širokou veřejnost stejně jako řada drobných doprovodných disciplín. Hlavním programem bude tradiční závod "Běh na Doubravku" na trati dlouhé 4200 m.

Pozvánka (plakát).
26. 03. 2013 více ...
První letošní Mistrovství ČR v ROB – dlouhá a noční

První letošní Mistrovství ČR v ROB – dlouhá a noční

Webové stránky prvního letošního Mistrovství ČR v ROB ožily. Na webové stránce soutěže najdete propozice MČR v nočním ROB a MČR na dlouhé trati, které v letošním roce uspořádá oddíl SK Radiosport Bílovice (GBM). Do obce Březina na sever od Brna se sjedou závodníci ROB 20. dubna, víkend začíná pro účastníky nočního závodu až v sobotu navečer, dlouhá trať se poběží v neděli. Po loňském nočním dvoumetru se vracíme letos opět k pásmu 3,5 MHz, nedělní DT bude tradiční kombinací obou pásem. Ředitelkou závodů je Pavla Hažmuková, která se společně s hlavním rozhodčím Mirkem Látalem zhostí i úlohy stavitelů tratí. Termín přihlášek je stanoven do 7.dubna.

Propozice (PDF).
14. 03. 2013 více ...

Konec zimního spánku – Sezóna začala

O tomto víkendu se ze zimního spánku probudily první oddíly. Členové pražského OK1KYP (ASP) se vydali společně s orienťáky SK Praga na Sklárnu potrénovat mapovou přípravu... Více čtěte v článku Marcely Šrůtové.
13. 03. 2013 více ...
Semimář trenérů TRIATLON

Semimář trenérů TRIATLON

Česká triatlonová asociace pořádá 26.-28.4. v Praze na FTVS UK pro své trenéry odborný seminář "Technická příprava v triatlonu". Podařilo se nám domluvit několik míst i pro případné zájemce z řad trenérů Asociace ROB a možnost zúčastnit se i pouze jednodenního bloku zaměřeného zejména na běžeckou přípravu (neděle). Specifikovaný program je uvedený v příloze. Zájemci se hlásí do 10.4 sekretariátu AROB. Cena 1 den/500 Kč, celý seminář 1200 Kč (dle rozhodnutí Rady přispívá AROB trenérům 50%).

Informace (PDF).
13. 03. 2013 více ...
Chebská běžecká liga

Chebská běžecká liga

Oddíl Radioelektronika Cheb v době, kdy se jiní oddávají zimnímu spánku, organizuje již 5 let seriál čtyř běžeckých závodů nazvaný "Chebská běžecká liga". Vždy 1x měsíčně v listopadu - únoru se sešli zájemci nejen z různých chebských sportovních oddílů, aby poměřili své síly na běžeckých tratích. Celkem 126 sportovců absolvovalo alespoň jeden závod, více než polovina se účastnila opakovaně.


Článek o posledním únorovém běhu vyšel v Chebském deníku 16. 2. 2013. 
Stalo se tradicí, že startovné na všech závodech je dobrovolné a celý výtěžek je věnován Klubu nemocných cystickou fibrózou. Letos to bylo přes 11 tisíc Kč.
07. 03. 2013 více ...
Mistrovství Evropy 2013 - Kudowa Zdrój (Polsko)

Mistrovství Evropy 2013 - Kudowa Zdrój (Polsko)

Vrcholem letošní sezony bude zářijové Mistrovství Evropy (IARU R1) v polském městečku Kudowa Zdrój nedaleko českých hranic. Pořadatelé z PZK zveřejnili bulletin č. 1 na webu soutěže https://www.ardf2013.pl/.

Dochází k několikadennímu posunu původního termínu na 7.-14.9.2013 a hlavně se dozvídáme o neobvyklém složení programu Mistrovství Evropy. Mistrovství začíná v sobotu, prvním závodem bude foxoring, druhým sprint. Poté následuje oficiální příjezdový den pro účastníky, kteří chtějí běžet pouze klasické disciplíny. První klasiku poběžíme až ve středu, čtvrtek bude patřit volnému dni, posledním závodem bude druhá páteční klasika a po večerním vyhlášení a hamfestu již jen sobotní odjezd. Zda bude oficiálnímu týdnu předcházet ještě několikadenní tréninkový kemp či nikoli zatím pořadatelé nezveřejnili.

Bulletin č. 1 (PDF).
Bulletin č. 2 (PDF).
Bulletin č. 3 (PDF).
07. 03. 2013 více ...
BĚŽECKÝ SEMINÁŘ NEWTON RUNNING

BĚŽECKÝ SEMINÁŘ NEWTON RUNNING

První seminář 7.března, další 4.dubna na FTVS UK Praha se začátkem v 16 hodin pořádá Temposport, prodejce běžecké obuvi Newton Running.
V rámci semináře se dozvíte vše o přirozeném běhu, o optimálním běžeckém způsobu, maximální účinnosti běžecké techniky včetně individuálního videorozboru. V nabídce je i možnost otestování běžecké obuvi. Účastnický poplatek činí 390 Kč a je možné jej odečíst při nákupu nové obuvi.

Více informací naleznete na webu: https://www.newtonrunning.cz/
Seminář je určený vždy pouze pro max. 15 účastníků, přihlášky neorganizuje AROB, každý zájemce se hlásí a hradí účastnický poplatek individuálně
07. 03. 2013 více ...

Seminář rozhodčích a trenérů ROB

V sobotu 2. března se sešlo v Praze na semináři rozhodčích 28 zájemců o prolongaci nebo získání nové/vyšší třídy rozhodčího ROB... Více čtěte v článku M. Šrůtové.
07. 03. 2013 více ...
EYAC 2013 - Tři Studně

EYAC 2013 - Tři Studně

Již jen necelých 20 dní zbývá do zahájení 14. mistrovství Evropy žáků a dorostu pořádaného v České republice na Třech studních 12.-16.6.2013. Právě byl zveřejněn Bulletin č. 3. Na webové stránce mládežnického šampionátu EYAC 2013 se kromě jiného dozvíte, že očekávaná účast je přes 100 závodníků a očekává se účast 11 států (Bulharsko, Chorvatsko, Česká republika, Německo, Litva, Polsko, Rumunsko, Rusko, Slovensko, Slovinsko a Ukrajina). Program mistrovství se rozrostl o třetí závod "sprint", poprvé si budou moci i závodníci kategorií MD14 a MD16 odvézt medaile z pro ně nové disciplíny. Zatímco v ČR a některých okolních státech je sprint zařazen v systému mistrovských soutěží řadu let, pro některé státy to bude premiérový závod.

Tři Studně, 12.-16. června 2013.

www stránky soutěže.
Bulletin 3 (PDF).
Bulletin 2 (PDF).
Bulletin 1 (PDF).
04. 03. 2013 více ...
Kniha o historii MS/ME v ROB

Kniha o historii MS/ME v ROB

Jan Hoek - nizozemský veterán a radioamatér (PA0JNH) je autorem publikace, která zahrnuje kompletní přehled o historii rádiového orientačního běhu. Najdete zde přehled Mistrů světa i Evropy, informace o jednotlivých MS/ME doplněné řadou dobových fotografií. Více čtěte v článku...
21. 02. 2013 více ...
Školení v roce 2013 - leden+

Školení v roce 2013 - leden+

Zvyšte si svoji trenérskou kvalifikaci na nějakém z nabízených školení:

školení trenérů licence B - II. trenérská třída (všeobecné znalosti)
Masarykova univerzita Brno:
25.-27. 1. I. blok + 2.-3. 2. II. blok [info PDF]

FTVS UK Praha:
15.-17. 2. I. blok + 8.-10. 3. II. blok [info PDF]

VOŠ ČSTV Praha:
22.-24. 2. I. blok + 15.-17. 3. II. blok [info PDF]

další jednodenní semináře na FTVS UK Praha:
26. 4. Silové schopnosti a jejich rozvoj v tréninku dětí pátek 12-17h) [info PDF]
24. 5. Rychlostní schopnosti a jejich rozvoj v tréninku dětí(pátek 12-17h) [info PDF]
7. 6. Koordinační schopnosti a jejich rozvoj v tréninku dětí(pátek 12-17h) [info PDF]
21. 6. Hry jako tréninkový prostředek ve sportovní ...
20. 02. 2013 více ...

.: NOMINAČNÍ ZÁSADY 2013 :.

Rada AROB schválila navržená nominační kritéria pro obě letošní vrcholné akce - Mistrovství Evropy žáků a dorostu v ČR (EYAC) a Mistrovství Evropy juniorů, seniorů a veteránů v Polsku.

Nominační zásady reprezentace MD19 a MD20 a seznam zařazených sportovců jsou zveřejněny na webu reprezentace v sekci repre dokumenty.

Nominační zásady pro EYAC a seznam zařazených sportovců z řad žáků a dorostenců naleznete v sekci ŽDR.

Nominační zásady pro veteránské kategorie D35/50/60 a M40/50/60/70 byly schváleny 11.2. a rozeslány sportovcům i na oddíly ROB.
13. 02. 2013 více ...
Seminář rozhodčích a trenérů ROB – březen 2013

Seminář rozhodčích a trenérů ROB – březen 2013

2.–3. března 2013 se uskuteční v Praze víkendový seminář rozhodčích a trenérů ROB.
prostory: ZŠ Jílovská, Praha 4 - Hodkovičky
školení proběhne ve školní družině v sobotu + neděli
možnost přespání ve spacáku ve třídě

předběžný program:
sobota:
– 9.00 hod zahájení
– pravidla ROB
– technika ROB - instalace, údržba
– rozbor stavby tratí, zhodnocení závodů loňské sezony
– večer přezkoušení zájemců o udělení/obnovení třídy rozhodčích
neděle:
– přednášky pro trenéry specializace ROB (trénink mládeže, taktická příprava)
– cca 15.00 hod předpokládané ukončení

Pozvánka a konkretizovaný program bude zveřejněn a rozeslán koncem příštího týdne, seminář je vhodný i pro čerstvě "dospělé", kteří zde mohou získat 3.třídu rozhodčího a základní školení pro trenéry.

přespání: je počítáno pouze ze soboty na neděli ve škole pokud by bylo třeba zajistit i z pátku na sobotu, prosím informujte mne obratem (asi by šlo zajistit).

Pokud již nyní víte, že se akce zúčastníte, potvrďte mi zpět e-mailem (abych orientačně věděla počet zájemců/účastníků).

Marcela Šrůtová, sekretariát AROB

Info ...
Nejaktivnější oddíl

Nejaktivnější oddíl

O tom, že oddíl SK Radiosport Bílovice nad Svitavou vyhrál v roce 2012 již po několikáté v oddílovém bodování Národního žebříčku jste si už na webu AROB přečetli. U tohoto oddílu jsme ale zaznamenali i celou řadu dalších nej... Např. nejpočetnější členskou základnu, nejvíce registrovaných dětí, nejpočetnější nominace na Mistrovství Evropy žáků a dorostu... Co všechno tento oddíl prožil v loňském roce si můžete přečíst na jejich webových stránkách, konkrétně v odkazu na "Shrnutí sezóny 2012."

11. 02. 2013 více ...
REPREZENTAČNÍ KILOMETRY - HARRACHOV

REPREZENTAČNÍ KILOMETRY - HARRACHOV

První letošní soustředění reprezentace proběhlo v tradičním termínu ve druhé polovině ledna. Týden na běžkách v samém centru Krkonoš v Harrachově si nenechala ujít většina reprezentantů, akce se zúčastnilo 21 závodníků z kategorií MD19-21. Řada z nováčků v juniorských kategoriích se nezalekla toho, že neovládá "prkénka" stejně dobře jako běh s přijímačem a přijela získávat zkušenosti hned od začátku sezony. Kromě polykání kilometrů na běžkách naordionoval šéftrenér Andriy Gomzyk další kilometry v běžecké obuvi, několikrát i odpolední posilovnu, bazén, saunu, vířivku a řadu večerních společných sezení nad rozborem mapových a závodních postupů.
31. 01. 2013 více ...
Školení v roce 2013

Školení v roce 2013

Zvyšte si svoji trenérskou kvalifikaci na jednodenním semináři na FTVS UK Praha:
– 26. 4. Silové schopnosti a jejich rozvoj v tréninku dětí pátek 12-17h) [info PDF]
– 24. 5. Rychlostní schopnosti a jejich rozvoj v tréninku dětí(pátek 12-17h) [info PDF]
– 7. 6. Koordinační schopnosti a jejich rozvoj v tréninku dětí(pátek 12-17h) [info PDF]
– 21. 6. Hry jako tréninkový prostředek ve sportovní přípravě dětí (pátek - čas zatím není určen) [info PDF]
V současné době je schválena Radou AROB úhrada 50% nákladů na školení pro včas přihlášené (je třeba poslat přihlášku na sekretariát AROB co nejdříve.
15. 01. 2013 více ...

ROB = rodinný sport

O tom, že rádiový orientační běh je vhodný pro všechny věkové kategorie není pochyb. A že se jedná o rodinný sport, o tom napovídá pohled do tabulky Národního žebříčku, ale hlavně "NEOFICIÁLNÍHO RODINNÉHO ŽEBŘÍČKU".

Více čtěte v článku...
30. 11. 2012 více ...

Trenéři a externí školení

O víkendu využilo několik trenérů ROB možnost absolvovat externí školení a získat nové poznatky... Více čtěte v článku Marcely Šrůtové.
30. 11. 2012 více ...
Úspěšní žadatelé o grant SPORTOVNÍ TALENT (Nadace sportující mládeže) v roce 2012

Úspěšní žadatelé o grant SPORTOVNÍ TALENT (Nadace sportující mládeže) v roce 2012

...díky vynikajícím výsledkům našich žáků a dorostenců na Mistrovství Evropy v Litvě a výsledkům juniorů na Mistrovství světa v Srbsku... kdo z ROBáků uspěl v grantové soutěži čtěte v článku!
30. 11. 2012 více ...
Vítězství oddílu GBM - Radiosport Bílovice

Vítězství oddílu GBM - Radiosport Bílovice

V letošním oddílovém bodování zvítězil již po sedmé v řadě s naprostou převahou Radiosport Bílovice nad Svitavou (GBM), který získal celkem 7.076 bodů v hodnocení Národního žebříčku 2012. Na dalších pomyslných příčkách stupňů vítězů se umístil oddíl SZTM ROB Pardubice (FPA) a Radioelektronika Cheb (DCH) se ziskem 4.236 a 3.573 bodů. S větším odstupem následují další velké oddíly ASP, AFK, ELB, FTU...

Kromě celkového umístění nabízí tabulka pohled na rozložení bodů mezi mládež a dospělé, ale i po jednotlivých kategoriích. Zatímco oddíl GBM posbíral nejvíce bodů v 6 kategoriích a součtem v dospělém hodnocení MD20-60, tak Pardubice si odnáší převahu a vítězství v hodnocení mládeže (celkově MD12-19 i 4 jednotlivé kategorie). Žlutě podbarvená nejlepší hodnocení získaly i další oddíly - 2x DCH (D12 a D14), 1x ASP (D35), 1x FTU (M20) a 1x AFK (M60).



<MŠ>
23. 11. 2012 více ...

REPREZENTACE 2013

Jaká bude naše státní reprezentace v roce 2013 čtěte v článku...
23. 11. 2012 více ...
Gratulujeme...
13. 11. 2012 více ...
Výběrové řízení na trenéra ŽDR

Výběrové řízení na trenéra ŽDR

Rada AROB ČR vyhlašuje výběrové řízení na trenéra ŽDR s nástupem do funkce po MEŽD 2013 (červenec 2013) s těmito podmínkami:
a) trenér ROB (nebo příbuzného sportu) nejméně III.třídy,
b) základní znalosti angličtiny,
c) organizační schopnosti,
d) schopnost komunikace zejména s mládeží,
e) přihlášky je třeba doručit na sekretariát AROB ČR do 28.2.2013 spolu s doložením splnění podmínek výběrového řízení (přihlášku lze zaslat poštou nebo e-mailem).
13. 11. 2012 více ...

Mistři České republiky 2012

V letošním roce bylo rozdáno 117 titulů Mistr/Mistryně ČR (včetně štafet), celkem 61 závodníků alespoň 1x vystoupilo na nejvyšší stupínek a užilo si svoji chvilku slávy... Více čtěte v článku Marcely Šrůtové.
08. 11. 2012 více ...
Mistrovství ČR na dlouhé trati v ROB

Mistrovství ČR na dlouhé trati v ROB

Na původně plánovaný dubnový termín pro Mistrovství ČR na dlouhé trati se nenašel žádný pořadatel, proto... O posledním mistrovství roku 2012 čtěte v článku Marcely Šrůtové.

Výsledky (PDF).
06. 11. 2012 více ...

Výsledky ankety vyhlášeny – nové vedení zvoleno

O víkendu byly v Milíně vyhlášeny výsledky Ankety  o nejlepší sportovce ROB a také proběhl 12. řádný sjezd AROB, který zvolil svého předsedu, radu AROB a revizní komisi na další dvouleté období. Více čtěte v článku...
06. 11. 2012 více ...

Akáda'12 je za náma

...delegátův neoficiální raport...
03. 11. 2012 více ...
.: 12. řádný sjezd Asociace ROB :.

.: 12. řádný sjezd Asociace ROB :.

V neděli 4. listopadu 2012 se koná 12. řádný sjezd Asociace ROB v ZŠ Milín, Školní 247 (okr. Příbram). Jednání začne v 10hod, prezence je od 9hod.

Pozvánka (PDF).
Program (PDF).
Klíč delegátů (PDF).
19. 10. 2012 více ...
.: Soutěže NŽ 2013 :.

.: Soutěže NŽ 2013 :.

Rada AROB vyhlašuje termíny soutěží národního žebříčku pro rok 2013.

20.–21. 4.
(27.–28. 4.)
MČR – DT, Noční (GBM)
10.–12. 5. M Slovenska a Polska v nočním foxoringu, 2x klasika – pořádá SVK
18.–19. 5. NŽ (klasika 3,5 MHz + MČR KT 144 MHz) (DCH)
8.–9. 6. NŽ (klasika 144 MHz + MČR KT 3,5 MHz)
12.–16. 6. ME – žáků a dorostenců
2.–7. 7. 5-ti denní (2x klasika, štafety, MČR sprint, MČR foxoring) (ASP+FPA)
31. 8.–1. 9. MČR – všechny kategorie (klasika)
9.–15. 9. Mistrovství Evropy, Polsko
5.–6. 10. NŽ (2x klasika) ...
11. 10. 2012 více ...
Vyhlášení nejlepších sportovců

Vyhlášení nejlepších sportovců

Asociace ROB zve všechny sportovce a funkcionáře svazu na slavnostní vyhlášení Ankety Sportovec roku 2012.

Ano, i letos se bude hlasovat v anketě o nejlepšího sportovce v ROB roku 2012 a také bude i vyhlášení této ankety. Tentokrát se bude konat večer po MČR na dlouhé trati (které tím vypadlo z ankety o nejlepší soutěž) a Sjezdem AROB, který se koná následující den. Hlasování bude otevřeno po Poháru přátelství (tj. po 14. říjnu) a ukončeno již 25. října, aby anketa mohla být vyhlášena v sobotu 3. listopadu.

Web ankety - anketa uzavřena
Pozvánka na vyhlášení (3.11.)
11. 10. 2012 více ...
Gratulujeme...
11. 10. 2012 více ...

Ohlédnutí za Mistrovstvím světa

Autor webových stránek SK Radiosport Bílovice Jakub Šrom shrnul na oddílovém webu vše, co se týká letošního Mistrovství světa v Srbsku
https://foxtimes.ic.cz/clanky/MS_2012.html
Očima úspěšného juniorského reprezentanta (zlato ze sprintu a stříbro z foxoringu) si můžete projít znovu cestu od nominačních akcí, přes tréninkový kemp až k samotným závodům MS včetně závěrečného zhodnocení výsledků celé české reprezentace.
08. 10. 2012 více ...
MČR na dlouhé trati uzavírá národní žebříček

MČR na dlouhé trati uzavírá národní žebříček

Poslední letošní Mistrovství ČR, tentokráte na dlouhé trati, se poběží v nezvykle pozdním termínu – v sobotu 3. listopadu. Mistrovský závod uspořádá oddíl Radioklub OK1KYP Praha (ASP) nedaleko středočeské obce Milín v okrese Příbram.

Propozice (PDF).
08. 10. 2012 více ...
Síň slávy (updated)

Síň slávy (updated)

EYAC'12 - Litva MS'12 Srbsko
12 + 49 = 61
Přesně o tolik řádků se rozrostla "síň slávy" českých rádiových orientačních běžců. 12 medailí (1-4-7) přivezla mládež z červencového Mistrovství Evropy žáků a dorostu z Litvy a rekordních 49 (19-17-13) přidali v září junioři, senioři i veteráni z Mistrovství světa v Srbsku. Všem úspěšným sportovcům ještě jednou gratulujeme !!

01. 10. 2012 více ...
stránka:

Vzkazovník

Pohár přátelství 2024 | 12.10.2024 10:17:38
ON-LINE výsledky
ON-LINE výsledky Poháru přátelství můžete sledovat na www.vysledky.ardf.cz
Pohár přátelství 2024 | 11.10.2024 10:22:34
Pokyny Pohár přátelství 2024
Pokyny pro závody jsou ke stažení na stránkách www.pratelak.foxklub.cz
Pohár přátelství 2024 | 10.10.2024 23:23:27
Předběžná startovní listina Sobota 12. 10. 2024
Byla zveřejněna předběžná p edb n
startovn listina sobotního závodu.
Marcela | 08.10.2024 16:12:40
Ztráty a nálezy
V Šaštíně se našly dioptrické brýle (plastové, modré koncovky), asi byly zapomenuty na cíli. Teď jsou u Dáši, měly snad být někoho z Pražáků, ale nikdo se o ně nehlásí. Pokud byste věděli o někom, kdo je prý hledal, tak mi dejte vědět.
Pohár poátelství 2024 | 18.09.2024 23:22:00

Na stránkách www.pratelak.foxklub.cz naleznete více informací k letošnímu Poháru přátelství. Těšíme se na vaší účast.

Aktualně

Podporuje nás...

NSA.  pravidelně podporuje náš sport prostřednictvím dotačních programů

Zpravodaj ČUS

Zpravodaj ČUS (dříve vydávaný pod názven Tělovýchovný pracovník ČSTV) — stáhněte si nejnovější číslo.

Fotogalerie o ROB

navštivte zatím asi největší fotogalerii o ROB, kterou pro Vás již tradičně připravuje ....

ROB upoutávka...

Zhlédněte motivační videa z MS Liberec 2023 a z dílny Ruského ROBáka Alexe Shejnise
Český olympijský výbor
Český olympijský výbor
Národní sportovní agentura
Národní sportovní agentura
Nadace sportující mládeže
Nadace sportující mládeže
OK2BWN Radio sports equipment
OK2BWN Radio sports equipment