.: Lednový reprezentační týden na běžkách :.
Reprezentační trenér zvolil stejně jako v loňském roce pro lednové lyžařsko-objemové soustředění Vysočinu. Dobré zázemí poskytla chata EMZET v malé obci Tři studně, odkud bylo možné vyrážet do stop několika různými směry. A protože letošní zima je opravdu přející, tak hlavní náplní bylo lyžování. Nebylo třeba využívat alternativní záložní řešení — návštěvu Vysočina arény Nové Město.
Během týdne 21.–29. 1. se na soustředění vystřídalo 19 reprezentantů (9 juniorů a 10 dospělých), volnou kapacitu využilo i 6 reprezentantů veteránských kategorií a několik dalších samoplátců. Řada tréninkových jednotek (11) v různé intenzitě na běžkách byla zpestřena několika společnými výběhy, posilováním a krátkým závodem v LOBu. Při závěrečných součtech se na tabuli objevila i čísla vyšší než 150 odtrénovaných kilometrů (nejpilnější byl Jura Mareček se 191 km během 7 dnů).
Plánovaná večerních sezení šéftrenér zaměřil na otázku plnění vlastních tréninkových programů reprezentantů, ale zejména na rozbory předpokládaných terénů a stavbu tratí letošního vrcholu — Mistrovství Evropy v Litvě. Mimo lyžování byla věnována pozornost i regeneraci. Reprezentanti plně využili přítomnost fyzioterapeutky ať již k pravidelnému společnému protahování, individuálnímu cvičení nebo sportovním masážím. Dvakrát byla do odpoledního programu zařazena návštěva wellness-centra a aqua-lázní NMNM, kde byla možnost využít bazény, sauny i vířivky.
<MŠ>
Vzkazovník
Najdete je spolu s přihlašovacím formulářem na https://prahaliska.4fan.cz
17.11. (17 km, 11 kontrol)
Na propozicích i pokynech se pracuje.
Bude se jednat o foxoring a na něj navazující klasiku.
Místo konání je Brno, jeho blízké okolí a Bílovice n. Sv.
Pri informace pište mail na adresu prihlasky@diadia.cz.
Těšíme se na všechny odvážné
Pavla a Ivo Hažmukovi
Aktualně
Zpravodaj ČUS
Zpravodaj ČUS (dříve vydávaný pod názven Tělovýchovný pracovník ČSTV) — stáhněte si nejnovější číslo.
Fotogalerie o ROB
navštivte zatím asi největší fotogalerii o ROB, kterou pro Vás již tradičně připravuje ....