Co o nás vyšlo v novinách, objevilo se v televizi, apod.

ROB ve videožurnálu Jedovnice

14. 09. 2015
ROB ve videožurnálu Jedovnice
Na konci srpna zavítal redaktor Jedovnického infokanálu ing. Josef Matuška na oddílové soustředění GBM, aby zde v autokempu Olšovec natočil krátkou reportáž. Obyvatelé městysu Jedovnice se tak mohli seznámit s naším sportem, který ve stručnosti popsal vedoucí oddílu Jirka Mareček. Jedovnický videožurnál běžel na KTV celý týden 5x denně.

Mirek Vlach = TOP30 trenér v Chebském deníku

10. 09. 2015
Chebský deník ve středu 10. září 2015 zveřejnil pěkný článek "Na rádiový orientační běh nedá Vlach dopustit". V celostátní anketě "Díky trenére" se Mirek dostal mezi TOP30 trenérů a tento článek je jedním z dalších poděkování za jeho práci s mládeží v oddíle Radioelektronika. Na jeden z nejbližších tréninků chebského oddílu se chystají autoři projektu, odborní komisaři vyzpovídají děti přímo v terénu. Držíme Mirkovi palce do další části ankety.

Článek společně s dalšími informacemi o projektu najdete na webu.

Bulletin ČRK 9/2015 o ME

06. 09. 2015
Bulletin ČRK 9/2015 o ME
Jako hlavní zprávu uveřejnil bulletin ČESKÉHO RADIOKLUBU č.9/2015 (vyšel 5. září) na první straně krátký článek o úspěšném pořádání Mistrovství Evropy v ROB, odkaz na reportáž v ČT-SPORT a společnou fotografii českého týmu ověnčeného medailemi.

Čtěte o Mistrovství Evropy před i po akci:

03. 09. 2015
Čtěte o Mistrovství Evropy před i po akci:
S propagací v místním tisku pomohl našim organizátorům člen oddílu orientačního běhu MLOK Mariánské Lázně Josef Milota.

17. srpna, v den zahájení ME, vyšla v Chebském deníku upoutávka na šampionát. Kratší článeček "Do Mariánských Lázní se sjela evropská rádiová špička" informoval o tom, kdy a kde v okolí konkrétní závody budou probíhat.

Místní Mariánskolázeňské noviny dnes (3. září) otiskly další článek — "Čeští radisté ovládli Evropský šampionát v Mariánských Lázních". Víte kdo byli nejpilnější sběratelé českých medailí?

Chebský deník napsal o Mistrovství Evropy

02. 09. 2015
Ve středu 2. září vyšel v Chebském deníku celostránkový článek "Mistrovství Evropy v rádiovém orientačním běhu přineslo chebským děvčatům sedm medailí". Autorem článku je Miroslav Vlach. Popisuje nejen úspěchy Elišky, Blanky a Aleny, ale také kompletní medailovou statistiku české výpravy a z hlediska organizátora shrnuje povedenou akci s mezinárodním ohlasem.

ME v regionální TV Západ

02. 09. 2015
ME v regionální TV Západ
TV Západ odvysílala reportáž z Mistrovství Evropy v pátečních (4. září) zprávách (skočte na čas 8:55). 

ME v Českém Rozhlasu Plzeň

01. 09. 2015
ME v Českém Rozhlasu Plzeň
19. srpna 2015 v 15:35 hodin odvysílal ve zprávách ČRo Plzeň krátkou reportáž z ME v Mariánských Lázních.

ROB v rádiu (ČESKÝ ROZHLAS PLZEŇ)

06. 08. 2015
ROB v rádiu (ČESKÝ ROZHLAS PLZEŇ)
18 minutový rozhovor o rádiovém orientačním běhu a úspěchu mladých sportovců na Mistrovství Evropy žáků a dorostu odvysílal v dopoledních hodinách ve středu 5. srpna ČESKÝ ROZHLAS PLZEŇ. Redaktor ČRo Radim Jehlík zpovídal vedoucího oddílu CHEB Miroslava Vlacha a medailisty kategorie MD14 Danielu Trpákovou a Daniela Svatka. V závěru rozhovoru si mohli posluchači vyslechnout pozvánku na Mistrovství Evropy v Mariánských Lázních.

Sportovní listy napsaly...

28. 07. 2015
Ocenění pro trenérku a mistryni světa v radiovém orientačním běhu Dagmar Skřivanovou.

Český olympijský výbor již po osmé zorganizoval vyhlášení nejlepších trenérek a cvičitelek za uplynulý rok. Mezi 30 oceněnými ženami, které dobrovolně pracují v různých sportovních svazech a disciplínách, byla také DAGMAR SKŘIVANOVÁ. Na oficiálním setkání převzala Dáša v úterý 14. dubna 2015 v Centru sportovní medicíny v Praze pamětní list a poděkování přímo z rukou předsedy ČOV Jiřího Kejvala.

Český radioklub — Pochvala mladým v Bulletinu ČRK

28. 07. 2015
Český radioklub — Pochvala mladým v Bulletinu ČRK
Český radioklub ve svém bulletinu č. 7/2015 zveřejnil článek o úspěšné účasti výpravy rádiových orientačních běžců na letošní EYAC. Jmenovitě jsou zde zmíněni všichni držitelé individuálních medailí a obrovská soudržnost celého týmu. K článku na str. 5+6 patří ještě také velká fotografie na str. 18 s titulkem "medailová nadílka z EYAC".

.: Díky trenére ! :.

03. 07. 2015
.: Díky trenére ! :.
Také mezi rádiovými orientačními běžci jsou svěřenci, kteří si váží práce svých trenérů a reagovali na výzvu Poděkujte s námi a nominovali svého trenéra do soutěže "Díky trenére". Detaily čtěte v článku.

NAPSALI O NÁS (Město Cheb)

16. 06. 2015
NAPSALI O NÁS (Město Cheb)
Nejen v papírovém tisku v regionálním Chebském deníku se objevují pravidelné články o působení oddílu Radioelektronika Cheb. Nejnověji články o medailových ziscích z Mistrovství ČR na krátké trati nebo o úspěších naší mládeže na letošním dorosteneckém mistrovství Evropy si čtou obyvatelé města Cheb na oficiálním městském webu.

CHEBSKÝ DENÍK opět píše o ROB

10. 06. 2015
V sobotu 6. června vyšel v Chebském deníku další článek o úspěchu rádiových orientačních běžců reprezentujících Cheb a Františkovy Lázně na Mistrovství ČR na krátké trati v Nasavrkách. Dvě zlaté, dvě stříbrné a tři bronzové medaile — touto pěknou sbírkou cenných kovů se pochlubil oddíl DCH na stránkách oblastního tisku.

NAPSALI O NÁS (Chebský deník)...

08. 06. 2015
V pátek 15. 5. vyšel v Chebském deníku na stránce "SPORT CHEBSKA" článek o našem oddílu DCH. Velký titulek "CHEBŠTÍ RADIOORIENTAČNÍ BĚŽCI PŘIVEZLI Z VYSOČINY 6 TITULŮ MISTA REPUBLIKY" informuje o úspěšném prodlouženém květnovém víkendu na Třech studních. Článek doprovází společná fotografie všech medailistů oddílu Radioelektronika Cheb.

Ocenění ČOV — Dagmar Skřivanová

16. 04. 2015
Český olympijský výbor již po osmé zorganizoval vyhlášení nejlepších trenérek a cvičitelek za uplynulý rok. Kdo byl asi vyhlášen? Čtěte článek...

Chebské vyhlášení

11. 04. 2015
Chebské vyhlášení
Velikonoční sobota byla v Chebu dnem sportu, který vyvrcholil večerním slavnostním vyhlášením ankety "Nejúspěšnější sportovec okresu Cheb 2014." Chebský deník 11. března s předstihem informoval o nominacích z jednotlivých sportovních odvětví. Za úspěchy na Mistrovství Evropy žáků byla v kategorii mládež oceněna Daniela TRPÁKOVÁ, pětinásobná medailistka z loňského bulharského EAYC. Mezi třemi nominovanými veterány byli dva zástupci rádiového orientačního běhu — Miroslav VLACH a Blanka ADÁMKOVÁ, oba jsou nositeli individuálních medailí z Mistrovství světa v Kazachstánu.

Nejlepší sportovci 2014 — Pardubický kraj

10. 03. 2015
Po lednovém okresním vyhlášení následovala krajská anketa Pardubického kraje o nejlepší sportovce roku 2014. Její výsledky byly vyhlášeny ve středu 4.března. Veronika Krčálová ze SZTM ROB Pardubice se sice mezi trojici nejlepších v hlavní kategorii dospělých nedostala, přesto je úspěchem zařazení mezi vyhlašovanou desítku v kraji, kde se to sportovními legendami jen hemží. V kategorii mládež se mezi deset nejlepších zařadil druhý člen pardubického oddílu ROB — Martin Šimáček, loňský juniorský mistr světa. O vyhlášení v Tylově domě se píše v Týdeníku Pernštejn, článek naleznete na str. 5 čísla 9, které vyšlo 15. 3. 2015. Kromě výčtu nejlepších sportovců a jejich výkonů je zde i řada fotografií z vyhlášení (Martin dole zcela vlevo).

(pozn JP: ...a i já bych rád pogratuloval VESLAŘI Martinu Šimáčkovi z oddílu SZTM ROB Pardubice ;-)

Sportovec okresu Brno-venkov (Jan Priessnitz + Dominik Šrom)

11. 02. 2015
V neděli 25. 1. proběhl galavečer v kině Svratka v Tišnově, kde byly odtajněny výsledky ankety "Sportovec okresu Brno-venkov" za rok 2014.
O ROBácích mezi nimi čtěte v článku...

prosincový Bílovický zpravodaj napsal...

11. 02. 2015
prosincový Bílovický zpravodaj napsal...
Na začátku roku se na webu objevilo poslední prosincové vydání "Bílovického zpravodaje" č. 4/2014. Celá jedna strana je věnována článku a fotografiím z Mistrovství světa s podtitulem "aneb Kazachstán očima nadějné juniorské reprezentantky." Autorkou textu na str. 22 je Katka Bžatková.

Justýna Bouchalová — Sportovec Orlickoústecka

10. 02. 2015
Od pondělí 19. 1. jsou známá jména nejlepších sportovců okresu Ústí nad Orlicí.
Detaily čtěte v článku...

Martin Šimáček — Nejlepší sportovec Pardubicka

03. 02. 2015
V úterý 20. ledna proběhlo v kulturním domě Hronovická tradiční vyhlášení ankety "NEJLEPŚÍ SPORTOVEC PARDUBICKA," na prkna co znamenají svět vystoupilo 36 sportovců a trénérů.
Jak se mezi nimi ocitl Martin čtěte v článku...

ROB v Českém rozhlase (ČRo Plzeň)

24. 11. 2014
ROB v Českém rozhlase (ČRo Plzeň)
Ve středu 19. listopadu odvysílal ČESKÝ ROZHLAS PLZEŇ v pořadu "NÁŠ HOST" půlhodinový rozhovor o rádiovém orientačním běhu. Redaktor Radim Jehlík zpovídal v karlovarském studiu Miroslava Vlacha a Danielu Trpákovou z chebského oddílu ROB. Nejprve se posluchači dozvěděli všeobecné vysvětlení pro laiky co radiový orientační běh obnáší. Poté se Daniela pochlubila se svými medailemi z Mistrovství Evropy žáků a dorostu z Bulharska, kde obhájila loňské prvenství. A úspěchy české reprezentace vyzvedl i Mirek Vlach, který na Mistrovství světa v Kazachstánu získal dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili.

ARDF Blinds & Bulletin ČRK 11/2014

09. 11. 2014
Hned na první straně bulletinu ČRK č. 11/2014 byla otištěna zprávička o setkání s nevidomými radioamatéry... Více čtěte v článku.

Napsali o nás... CHEBSKÝ DENÍK

23. 10. 2014
Chebský deník v průběhu září a října otiskl několik článků o úspěšném medailovém tažení členů oddílu Radioelektronika Cheb (DCH).

V rubrice "Sport Chebska" nejprve vyšla 6. září poměrně dlouhá rekapitulace prázdninových závodů — konkrétně o červencovém pořádání 4-denních ROB v Karlových Varech a o srpnovém Mistrovství ČR na klasických tratích u Dukovan.

V úterý 7. října se na části sportovní stránky vyjímala fotografie vítězného družstva Poháru Františkových Lázní s krátkým komentářem k tomuto krajskému závodu.

Zatím poslední zveřejněnou vlaštovkou v regionálním deníku je aktuální článek ze dne 18. 10. Chebští přivezli 13 medailí. Miroslav Vlach zde popisuje závěrečný úspěšný "lov medailí v honu na lišku," tentokráte na Poháru přátelství v Horní Bříze.

Napsali o nás... RADNIČNÍ ZPRAVODAJ města Pardubic 10/2014

20. 10. 2014
V říjnovém čísle "RADNIČNÍ ZPRAVODAJ" vyšel další článek o našem sportu. Na straně 19 čtěte "Pardubická stopa na Mistrovství světa v ROB." Na fotografii je juniorský čtyřnásobný medailista Martin Šimáček.

Napsali o nás... TÝDENÍK PERNŠTEJN 39/2014

20. 10. 2014
Noviny pardubického regionu "TÝDENÍK PERNŠTEJN" v čísle 39/2014 na straně 5 otiskly článek Jitky Šimáčkové "MEDAILOVÉ ŽNĚ V ASIJSKÉM KAZACHSTÁNU." V aktuálním čísle tohoto týdne (20.–26. října), které je zdarma k odběru po celém pardubickém regionu, si se čtenáři přečtou dva sloupečky o tom, jak se dařilo pardubickým reprezentantům ROB Martinu Šimáčkovi, Alžbětě Léharové a Veronice Krčálové v dalekém Burabay.

...napsali o nás (Ročenka ČUS 2013)...

19. 10. 2014
...napsali o nás (Ročenka ČUS 2013)...
Pomalu nám končí ROB sezóna 2014 a blíží se doba bilancování našich výsledků a s tím i příležitost "prodat" naše letošní medailové úspěchy. V různých obcích, okresech i krajích budou probíhat vyhlašování anket "SPORTOVEC ROKU", nezapomeňte proto své úspěšné členy nominovat na všech úrovních. Pokuste se prosadit svůj článek o našem sportu do místního tisku, jako to dělají např. v Bílovicích do čtvrtletního zpravodaje nebo v Chebu do sportovní přílohy Chebského deníku.

Z pozice sekretariátu předáváme zprávy o medailových výsledcích např. do Ročenky ČUS, Ročenky SSS, Zpravodaje ČUS nebo Bulletinu ČRK. Tyto tiskoviny jsou ať již v tištěné nebo elektronické podobě k dispozici velkému okruhu sportovních příznivců.

Zpětně se můžete podívat, co o nás napsali v roce 2013 v Ročence ČUS (České unie sportu).

Ročenka ČUS (PDF).

Bulletin ČRK 10/2014

08. 10. 2014
Bulletin ČRK 10/2014
V pátek 3. října vyšel BULLETIN č. 10/2014 ČESKÉHO RADIOKLUBU. Na straně 7-8 si všichni radioamatéři mohou přečíst článek o úspěchu českých sportovců na Mistrovství světa v Kazachstánu.

Druhý článek upozorňuje na příležitost pro nevidomé zájemce o ROB. V roce 2015 v rámci Mistrovství Evropy pořádaném v Mariánských Lázních proběhne i závod BLINDS. Po Chorvatsku a Srbsku se i Česká republika připojuje k uspořádání této vložené soutěže.

Bílovický zpravodaj č. 3/2014 napsal...

29. 09. 2014
Bílovický zpravodaj č. 3/2014 napsal...
Dvě třetiny str. 26 Bílovického zpravodaje č. 3/2014, který vyšel 24. 9. zabírá článek o úspěchu dorostenců z oddílu SK Radiosport Bílovice n.S. na Mistrovství Evropy v Bulharsku. Iva Marečková zde také informuje o pořádání Mistrovství ČR na klasických tratích pod taktovkou oddílu GBM a děkuji místním sponzorům za podporu této akce.

Chebský deník 22. září napsal o MS v Kazachstánu

25. 09. 2014
V pondělí 22. září vyšel v Chebském deníku na str.20 v rubrice SPORT obsáhlý článek s několika fotografiemi o úspěchu chebských sportovců Miroslava Vlacha a Blanky Adámkové na Mistrovství světa v ROB v Kazachstánu.

čtěte článek "Šest medailí z mistrovství světa v Kazachstánu"...

Napsali o nás — ČRK Bulletin

13. 08. 2014
Napsali o nás — ČRK Bulletin
V bulletinu č. 8/2014 Českého radioklubu je na straně 2–3 článek o úspěchu české výpravy na EYAC v Bulharsku. Mladí sportovci startovali za ČR pod hlavičkou ČRK a je dobré, když si o jejich úspěchu přečtou všichni radioamatéři v naší republice.

CHEB — článek o EYAC

13. 08. 2014
CHEB — článek o EYAC
Na oficiálních stránkách města Cheb si můžete přečíst krátký článek o úspěchu děvčat z tohoto města na letošním Mistrovství Evropy žáků a dorostu v Bulharsku.

Děkujeme vedoucímu oddílu Mirkovi Vlachovi za propagaci našeho sportu. Mirek je pravidelným tvůrcem článků, které posílá k publikaci v místním tisku, zejména v Chebském deníku.

Bílovický zpravodaj č. 2/2014 napsal...

24. 07. 2014
Bílovický zpravodaj č. 2/2014 napsal...
Na stranách 22–23 je kratší článek o úspěších oddílu GBM na prvních letošních celostátních závodech i nominaci na EYAC.

.: Chebský deník 22. května 2014 napsal... :.

26. 05. 2014
.: Chebský deník 22. května 2014 napsal... :.
Ve čtvrtek 22. května 2014 vyšel v "Chebském deníku" článek o krajských přeborech Karlovarského kraje pořádaných oddílem Radioelektronika Cheb. V článku jsou uvedeni nejen vítězové přeborů, ale i krátký popis našich disciplín. A ze dvou zveřejněných fotografií je vidět, že chebský ROB oddíl má ve svých řadách nové zájemce — děvčata kategorie D9, které se základům sportu teprve učí, ale třeba brzy se s nimi setkáme i na větších celostátních závodech.

Ročenka SSS 2013

03. 02. 2014
Ročenka SSS 2013
Píše se o nás i v ročence "konkurence" (anebo spíš v naší domovině?). Ať tak jako tak, akademická větev ROBky spadá pod Českou asociaci akademických technických sportů, která je součástí Sdružení sportovních svazů ČR.
Ročenka SSS 2013 — jen úvodní část a kapitolka ČAATS (PDF) — s laskavým svolením SSS.

¨Chebské radniční listy 1/2014 napsaly...

09. 01. 2014
¨Chebské radniční listy 1/2014 napsaly...
Město Cheb již tradičně v polovině prosince vyhlašuje nejlepší sportovce za dosažené sportovní úspěchy... Více čtěte v článku...

Web 5plus2.cz napsal...

03. 01. 2014
Web 5plus2.cz napsal...
5plus2.cz — internetové médium, které informuje o událostech posledních 7 dnů v regionech zveřejnilo 12. prosince 2013 článek "Ve Svitavách vyhlásili nejlepší běžce s rádiem."

Čtěte článek doprovázený fotogalerií naleznete.
stránka:

Vzkazovník

Pohár přátelství 2024 | 12.10.2024 10:17:38
ON-LINE výsledky
ON-LINE výsledky Poháru přátelství můžete sledovat na www.vysledky.ardf.cz
Pohár přátelství 2024 | 11.10.2024 10:22:34
Pokyny Pohár přátelství 2024
Pokyny pro závody jsou ke stažení na stránkách www.pratelak.foxklub.cz
Pohár přátelství 2024 | 10.10.2024 23:23:27
Předběžná startovní listina Sobota 12. 10. 2024
Byla zveřejněna předběžná p edb n
startovn listina sobotního závodu.
Marcela | 08.10.2024 16:12:40
Ztráty a nálezy
V Šaštíně se našly dioptrické brýle (plastové, modré koncovky), asi byly zapomenuty na cíli. Teď jsou u Dáši, měly snad být někoho z Pražáků, ale nikdo se o ně nehlásí. Pokud byste věděli o někom, kdo je prý hledal, tak mi dejte vědět.
Pohár poátelství 2024 | 18.09.2024 23:22:00

Na stránkách www.pratelak.foxklub.cz naleznete více informací k letošnímu Poháru přátelství. Těšíme se na vaší účast.

Aktualně

Podporuje nás...

NSA.  pravidelně podporuje náš sport prostřednictvím dotačních programů

Zpravodaj ČUS

Zpravodaj ČUS (dříve vydávaný pod názven Tělovýchovný pracovník ČSTV) — stáhněte si nejnovější číslo.

Fotogalerie o ROB

navštivte zatím asi největší fotogalerii o ROB, kterou pro Vás již tradičně připravuje ....

ROB upoutávka...

Zhlédněte motivační videa z MS Liberec 2023 a z dílny Ruského ROBáka Alexe Shejnise
Český olympijský výbor
Český olympijský výbor
Národní sportovní agentura
Národní sportovní agentura
Nadace sportující mládeže
Nadace sportující mládeže
OK2BWN Radio sports equipment
OK2BWN Radio sports equipment