Archiv

Kurzy první pomoci pro trenéry

Kurzy první pomoci pro trenéry

Trenéři mládeže mají možnost využit nabídky a zúčastnit se kurzů první pomoci organizovaných profesionálními školiteli Českého červeného kříže a záchranné služby. V současné době jsou k dispozici kurzy organizované v Praze, Brně a Hradci Králové:
info Praha (PDF),
info Brno (PDF),
info Hradec Králové (PDF).

Pokud vám nevyhovuje ani jeden z termínů nebo vybraných měst, podívejte se na webové stránky ČCK a vyhledejte si další možnosti kurzů

Všichni zájemci z řad trenérů AROB zasílají svoji přihlášku mailem na sekretariát AROB (arob@ardf.cz) nejpozději týden před konáním školení, hlašte se včas, počet míst bývá omezen.
01. 10. 2012 více ...
Mistrovství ČR – klasika (Bečov)

Mistrovství ČR – klasika (Bečov)

Bečov nad Teplou - po 7 letech zaznamenal tento zajímavý terén návrat ROB na celostátní úrovni. Toto Mistrovství ČR se lišilo od minulých... Více čtěte v článku Marcely Šrůtové...
27. 09. 2012 více ...
Úspěšní absolventi trenérského školení

Úspěšní absolventi trenérského školení

Po dva prodloužené zářijové víkendy probíhalo na Masarykově univerzitě, Fakultě sportovních studií intenzivní školení trenérů licence B (2.třídy). Náplní 50ti hodinového základního školení byly přednášky z anatomie, fyziologie, psychologie, pedagogiky, hygieny sportu a výživy, dopingová problematika, právo a sport, první pomoc a základy výkonnostního sportovního tréninku.

Mezi 31 úspěšnými absolveny kurzu jsou i 4 trenéři z oddílů ROB:
FPA - Juraj Turský,
GBM - Iva Marečková, Pavla Hažmuková a Valerie Helánová.

Gratulujeme k výbornému zvládnutí náročného školení i závěrečného testu a získání osvědčení Trenér II.třídy.
27. 09. 2012 více ...
Další (externí) školení pro trenéry dětí

Další (externí) školení pro trenéry dětí

Fakulta tělesné výchovy a sportu UK Praha organizuje v listopadu několik seminářů v rámci Celoživotního vzdělávání trenérů a pedagogů.

9.11. pátek 11-18h - Sportovní talent, výběr a rozvoj (7h seminář) - INFO (PDF).
23.-24.11. pátek+sobota - Sportovní příprava dětí (15h seminář) - INFO (PDF).


Garantem obou školení je doc. Perič, autor řady publikací o tréninku mládeže. Účastníci obdrží osvědčení o absolvování kurzu.

Zájemci z řad trenérů ROB se musí přihlásit emailem na sekretariát AROB do 15.10.
27. 09. 2012 více ...
Medailový úspěch České republiky – Mistrovství světa Srbsko

Medailový úspěch České republiky – Mistrovství světa Srbsko

Trocha medailové statistiky  mistrovství světa z pera Marcely Šrůtové (čtěte článek)...
20. 09. 2012 více ...

MS 2012 - Den 5 - dý gance serbišes folk ist ajn zimulantn bande

Finále - den pátý - letošního MS v krátkém článku...
15. 09. 2012 více ...

MS 2012 - Den 4 - já su tak šťastné

(Před)poslední díl seriálu o letošním MS - den čtvrtý - čtěte v článku...
15. 09. 2012 více ...

MS 2012 - Den 3 - kde domov náš

Další díl seriálu o dění na letošním MS - den třetí - čtěte v článku...
14. 09. 2012 více ...

MS 2012 - Den 2 - zápisky šílencovy

Pokračování o dění na letošním MS - tentokráte ve dni druhém - čtěte v dalším článku...
13. 09. 2012 více ...

MS 2012 - Den 1 - nejasné zprávy z konce Evropy

Krátkou zprávu o dění na letošním MS v prvním dni (a možná i ve dnech následujících) čtěte v Balůově článku...
11. 09. 2012 více ...
Nominace na MS v Srbsku je uzavřena

Nominace na MS v Srbsku je uzavřena

###01### dní zbývá do zahájení 16. mistrovství světa v ROB. Nyní je již zcela jasné, kdo bude Českou republiku zastupovat 10.-15. září 2012 v srbském Kopaoniku. Zatímco nominace veteránských kategorií byla uzavřena záhy po nominačkách ve Vidnavě, nominace mladších kategorií čekala na prázdninové nominační soustředění.

Nominace státní reprezentace (PDF).
01. 08. 2012 více ...
Mistrovství ČR v pásmu 144 MHz a 3,5 MHz (klasika)

Mistrovství ČR v pásmu 144 MHz a 3,5 MHz (klasika)

Letos poprvé v novodobé historii ROB se bude konat MČR na klasických tratích společně pro dětské a dospělácké kategorie a to v Běčově nad Teplou. Přijeďte změřit své síly.

Propozice (PDF).
Přihláška (XLS).
01. 08. 2012 více ...
EYAC bude příští rok v ČR

EYAC bude příští rok v ČR

V roce 2013 pořádá AROB ČR na Vysočině Žákovské mistrovství Evropy (Regionu 1). Pro mnohé známé prostředí Třech Studní uvítá výkvět evropského ROBu v termínu 12.-16. června 2013.

www: www.eyac2013.com
Bulletin 1 (PDF).
25. 07. 2012 více ...
Nadace sportující mládeže opět vypsala grant SPORTOVNÍ TALENT

Nadace sportující mládeže opět vypsala grant SPORTOVNÍ TALENT

Nadace sportující mládeže vypsala pro rok 2012 opět GRANT "TALENT", z něhož mají vynikající mladí sportovci možnost získat finanční podporu na svoji činnost jako odměnu za svoje dosažené výkony. Program je určen pro věkovou kategorii 12-19 let.

25. 07. 2012 více ...
12 medailí - EYAC LITVA 2012

12 medailí - EYAC LITVA 2012

V neděli ráno se vrátila do Čech žákovská a dorostenecká reprezentace z Mistrovství Evropy na Litvě... Více čtěte v článku Marcely Šrůtové.
25. 07. 2012 více ...
3x o mistrovské tituly v rámci 4 DAYS ARDF

3x o mistrovské tituly v rámci 4 DAYS ARDF

5.-8. července se v dalekém jesenickém výběžku ve Vidnavě nejen získávaly body do reprezentačního žebříčku v hlavních a veteránských kategoriích na klasických tratích, ale hlavně se zde bojovalo o 3 sady medailí ve 3 Mistrovstvích České republiky... Více čtěte v článku Marcely Šrůtové.
25. 07. 2012 více ...
NOMINOVÁNO PODRUHÉ - Mistrovství světa Srbsko (veteráni)

NOMINOVÁNO PODRUHÉ - Mistrovství světa Srbsko (veteráni)

Po dvojzávodech (klasika + krátká trať) v Olomouci a Beskydech byly letošní 4-DENNÍ  na Vidnavě velmi důležité pro veteránské kategorie...
13. 07. 2012 více ...
.: O  MISTROVSKÉ  TITULY  PODRUHÉ :.

.: O MISTROVSKÉ TITULY PODRUHÉ :.

V Srdci Beskyd se o víkendu rozdělovaly další dvě sady mistrovských medailí... Více čtěte v článku Marcely Šrůtové...
21. 06. 2012 více ...
LITVA - NOMINOVÁNO !!!

LITVA - NOMINOVÁNO !!!

Dva poslední nominační závody v Beskydech prověřily připravenost žáků a dorostenců před Mistrovstvím Evropy v Litvě... O nominaci čtěte v článečku Marcely Šrůtové...

Nominační žebříček ŽDR.
21. 06. 2012 více ...
Školení rozhodčích a trenérů ROB

Školení rozhodčích a trenérů ROB

V květnu uspořádal oddíl Radiosport Bílovice školení rozhodčích 2. a 3. třídy, kterého se zúčastnilo 12 zájemců. Večerní seminář vedl zkušební komisař Jirka Mareček. Kromě absolvování přednášek zaměřených na problematiku pravidel a pořádání soutěže museli zájemci o třídu rozhodčího předložit kompletně zpracovaný projekt přípravy soutěže podle stupně požadované třídy. Po tomto školení máme mezi sebou 5 nových rozhodčích 2.třídy a 3 rozhodčí 3. třídy.  
teorie (přednášky) i praxe (příprava techniky)

Zápis ze školení (PDF).

Několik pražský trenérů žáků z oddílů ASP a AFK využilo možnost proškolení a zúčastnilo se v květnu/červnu školení pořádaných agenturou Tyrkys - Základní seminář PRVNÍ POMOCI a Seminář PP zaměřený na děti. Oba typy těchto několikahodinových školení vede profesionální školitel záchranné služby, zajímavou a poutavou formou prezentuje různé situace, se kterými se mohou setkat nejen trenéři, ale každý člověk. Další ...
12. 06. 2012 více ...
Žákovský a dorostenecký nominační žebříček

Žákovský a dorostenecký nominační žebříček

Po 6 závodech (2x veřejné celostátní O-sport a 4x nominační soustředění Karlovy Vary) má každá ze 4 kategorií jasně vedoucího závodníka, který posbíral většinu možných bodů:
D16 – Kateřina Bžatková (GBM)
D14 – Kateřina Papežová (DCH)
M14 – Jan Priessnitz (GBM)
M16 – Martin Šimáček (FPA).

Na dalších pozicích se může situace ještě hodně změnit. O tom, kdo bude ČR reprezentovat za měsíc v Litvě se rozhodne tento víkend. Čekají nás 2 závody vysoko v horách, konkrétně soutěž Srdce Beskyd.

Nominační žebříček ŽDR (PDF).
12. 06. 2012 více ...
!!! GRANTY ???

!!! GRANTY ???

Již jen týden zbývá oddílům na předložení žádostí o grant z programu V - Organizace sportu (žádosti se zasílají na sekretariát do 15.6. na předepsaném formuláři s přílohami)

Rada AROB na svém posledním zasedání rozhodla o rozdělení základní částky podle dlouhodobě platných kritérií Směrnice o poskytování dotací, o způsobu použití tato zúčtovatelné částky rozhodují samy oddíly v souladu s účelovým určením dotace MŠMT. Další finanční podpora je poskytována oddílům pořádajícím celostátní soutěže formou dotace na zajištění závodů.

V neposlední řadě to pak je nová forma tzv. GRANTOVÝ PROGRAM. Jedná se opět o zúčtovatelné prostředky, které budou rozděleny na základě jednotlivých žádostí oddílů ROB na konkrétní specifikované účely (např. zajištění soustředění mládeže, materiálně-technické dovybavení oddílů apod).
08. 06. 2012 více ...
Česká reprezentace na Ukrajině

Česká reprezentace na Ukrajině

V neděli 29.4. po vyhlášení O-sportu odjel výběr českých reprezentantů do ukrajinského Truskavce na mezinárodní závody Bolshaja Lvovskaja Ochota. Hlavním cílem soustředění bylo ... čtěte zkrácenou verzi článku P. Horové...
22. 05. 2012 více ...
Mistrovství světa - Srbsko

Mistrovství světa - Srbsko

Něco málo přes 100 dní zbývá do zahájení letošního Mistrovství světa v Srbsku. Organizátoři zaslali bulletin č.2 s novým logem soutěže, ve kterém jsou upřesněny ceny startovného a informace o tréninkovém táboře. Současně pořadatel oficiálně seznamuje se skutečností, že embargovaným prostorem je celý národní park Kopaonik včetně zákazu účasti na mezinárodních závodech v orientačním běhu v červenci (tuto informaci známe již z webu MS). Na webových stránkách www.ardf2012.org v sekci entries je zveřejněn seznam předběžně přihlášených, k dnešnímu dni je to 29 států a 522 účastníků (závodníci a realizační týmy celkem). Toto číslo zřejmě není konečné, ve výčtu zemí chybí např. Německo, Rakousko, Chorvatsko, Moldávie, Kazachstán, Mongolsko nebo USA.

Velmi pěkně je postupně zpracovávan přehled dosud konaných Mistrovství světa a Mistrovství Evropy (www.qsl.net/yu1ra), doplňovaný o loga, výsledky, fotografie, případně odkazy na webové stránky pořadatelů.
21. 05. 2012 více ...

PRVNÍ NOMINAČNÍ ŽEBŔÍČKY

O-sport Cup byl prvním letošním dvojzávodem, ve kterém se rozdělovaly body v žákovských, dorosteneckých a veteránských kategoriích do reprezentačních žebříčků pro nominaci na Mistrovství Evropy žáků a dorostu v Litvě a na Mistrovství světa v Srbsku.

Více čtěte v článku Marcely Šrůtové...
19. 05. 2012 více ...
4 dny ROB ve Vidnavě

4 dny ROB ve Vidnavě

Letošní největší mezinárodní závody v České republice se budou konat ve Vidnavě, okres Jeseník nedaleko polských hranic pod taktovkou oddílu GBM Radiosport Bílovice. 4.-8. července se můžete těšit na 5 závodů ve 4 dnech - čekají vás 3 mistrovství ČR (sprint, štafety a foxoring) a dva závody na klasických tratích. Obě klasiky budou současně nominačními závody na letošní Mistrovství světa pro kategorie MD19 a MD20, pro veteránské kategorie navíc i závody ve sprintu a foxoringu.

web: https://www.4denni.xf.cz/
16. 05. 2012 více ...
Srdce Beskyd 2012

Srdce Beskyd 2012

V polovině června (15.-17.6.) pořádá Radioklub OK2KYZ Nový Jičín Mistrovství ČR na krátké trati 3,5 MHz, MČR v nočním ROB a soutěž Národního žebříčku v pásmu 144 MHz. Pořádající oddíl zve závodníky do "srdce Beskyd" - centrum soutěže naleznete v Čeladné - Podolánkách. Termín pro přihlášky je do 5.6. Více informací na webu soutěže.

Propozice (PDF).
16. 05. 2012 více ...

O-SPORT CUP 2012

O O-sport cupu čtěte v článku Petra Hroudy ...

web O-sport cupu
výsledky
fotogalerie M. Nečase
16. 05. 2012 více ...

školení rozhodčích 2. a 3. třídy

V pátek 4.5.2012 ve večerních hodinách se uskuteční v Bělči nad Orlicí školení rozhodčích 2. a 3. třídy, které pořádá oddíl Radiosport Bílovice (komisař Jiří Mareček OK2BWN).

Účastníkům budou prezentovány nejdůležitější body Pravidel ROB související se stavbou tratí a pořádáním soutěží. Součástí semináře je ale také "domácí příprava" - zpracování projektu soutěže 2. nebo 3. stupně.

Školení je otevřené i pro zájemce z dalších oddílů - využijte možnosti získání nebo obnovení třídy rozhodčích ROB.

Zájemci o seminář se musí přihlásit nejpozději do 2.5. Včas přihlášeným účastníkům budou zaslány další podkladové materiály.

Propozice (PDF).
25. 04. 2012 více ...
ČOV vyhlásil nejlepší trenérky roku 2011

ČOV vyhlásil nejlepší trenérky roku 2011

Přes třicet trenérek a cvičitelek se v úterý 20. března sešlo na společenském setkání v hotelu Pyramida v Praze, které uspořádal Český olympijský výbor. Diplomy předával předseda ČOV Milan Jirásek a předsedkyně Komise žen ČOV Naďa Knorre.

Jednou z oceněných byla trenérka rádiového orientačního běhu Vlasta Vlachová. Více než čtvrt století úspěšně působí v oddíle Radioelektronika Cheb, v posledních 10 letech pracuje i jako trenérka Žákovské přípravky reprezentace. Mezi její odchovance patří řada medailistů ze žákovských Mistrovství Evropy – Roman Borovička, Tereza Francková, Anna Oplová, Ondřej Jelínek, Patrik Philipp, Jakub Leinweber a Tereza Samková. Členové žákovské reprezentace přivezli z Mistrovství Evropy žáků od roku 2000 již více než 100 medailí. Vlasta Vlachová absolvovala trenérskou školu FTVS UK - I. trenérská třída. Jako první vymyslela a zrealizovala oddílovou školičku pro nejmenší zájemce o ROB z řad předškoláků a začátečníků.
16. 04. 2012 více ...
Seminář trenérů orientačního běhu

Seminář trenérů orientačního běhu

10 trenérů z oddílů ASP, FPA, FTU, FSY a GBM se zúčastnilo víkendového semináře T3, který pořádala Hanácká oblast ČSOS. Účastníci školení si vyslechli v sobotu přednášky o sestavení tréninkového plánu a stavbě mapových tréninků. V neděli přednášeli externí lektoři o atletické přípravě, o využití cyklistických tréninků a o rehabilitaci a regeneraci. Součástí semináře byla i praktická část (účast na oblastním závodě v orientačním běhu) a následné zpracování domácího úkolu (stavba tratě OB).
12. 04. 2012 více ...
školení v roce 2012

školení v roce 2012

Zvyšte si svoji trnérskou kvalifikaci na nějakém z nabízených školení:

První pomoc (Tyrkys Praha):
několik termínů duben-květen (přihlášky do 10.4.) [info PDF]

Trenér Atletika 2.třída - běhy (FSpS MU Brno):
2 víkendy duben+říjen, nutno absolvovat oba (přihlášky do 10.4.) [info PDF]

FTVS UK (Praha):
4 samostatné jednodenní semináře vždy v pátek
27.4. - Rychlostní schopnosti a jejich rozvoj (info PDF)
11.5. - Koordinační schopnosti a jejich rozvoj (info PDF)
25.5. - Silové schopnosti a jejich rozvoj (info PDF)
8.6. - Hry jako tréninkový prostředek ve sport.přípravě dětí
při účasti na více seminářích sleva z celkové ceny (přihlášky do 10.4.) (info PDF)
7.-9.9. a 21.-23.9. - Vědecký základ sportovního tréninku - obecný blok pro získání trenérské ...
28. 03. 2012 více ...
.: První

.: První "žebříky" roku 2012 se blíží - O-sport Cup :.

O – SPORT CUP
Mezinárodní Mistrovství České republiky v radiovém orientačním běhu na krátké trati v pásmu 144MHz
a
Mezinárodní Mistrovská soutěž I. stupně v radiovém orientačním běhu na klasické trati v pásmu 3,5MHz

Olomouc - Radíkov, 27.- 29. dubna 2012

web: osportcup.webnode.cz
Propozice (PDF).
Přihlášky (XLS).
26. 03. 2012 více ...
Mistrovství Evropy 2015 v ČR?

Mistrovství Evropy 2015 v ČR?

Rada AROB projednala záměr pořádat v roce 2015 Mistrovství Evropy (jun., sen., vet.). Rada tímto vyhlašuje poptávkové řízení k uspořádání této soutěže s tím, že v programu ME budou závody v pásmu 144 MHz, 3,5 MHz (klasika) a závod ve sprintu a foxoringu. Termín pro vyjádření zájmu pořádat je do 30. června 2012.
09. 03. 2012 více ...

školení trenérů T3 v orientační m běhu

24.-25.3. pořádá olomoucká oblast školení trenérů 3.třídy v orientačním běhu nedaleko Prostějova.

Domluvila s Dušanem Vystavělem, že se mohou zúčastnit i trenéři AROB, pokud budou mít zájem.

Je třeba se ale přihlásit co nejdříve (původní termín do 28.2) za AROB budu odesílat přihlášku hromadně pokud budou zájemci nejpozději ve středu 7.3.

Doufám, že se nám podobně jako se to daří orienťákům také zdaří získat několik zájemců o zvýšení kvalifikace, kteří potom pomohou stávajícím trenérům. Situace je dost hrozná v posledních letech klasické několikadenní školení trenérů v ROB neproběhlo - využijte tedy možnost přidat se, náplň školení vypadá zajímavě.

Pozvánka (PDF).
<MŠ>
05. 03. 2012 více ...
Kalendář 2012 ver.0.3

Kalendář 2012 ver.0.3

Mistrovství ČR na dlouhé trati bude... asi na podzim.

Byla zveřejněna první verze kalendáře soutěží obsahující celostátní soutěže, akce reprezentace a žákovské/dorostenecké reprezentace.
10. 01. 2012 více ...
...nové stránky oddílu GBM...

...nové stránky oddílu GBM...

Na staronové adrese https://foxtimes.ic.cz úderem nového roku 2012 začala znovu fungovat obnovená oddílová webová stránka SK Radiosport Bílovice (GBM). Jak jsme si přečetli, webmasterem je čerstvý juniorský reprezentant Jakub Šrom a již nyní se zde objevují aktuální informace o závodech a akcích letošního roku. Držíme palce této aktivitě mladých členů, aby jim elán vydržel co nejdéle a přibývaly nové příspěvky a aktuality.
04. 01. 2012 více ...
Úspěšní žadatelé o grant SPORTOVNÍ TALENT (Nadace sportující mládeže) v roce 2011

Úspěšní žadatelé o grant SPORTOVNÍ TALENT (Nadace sportující mládeže) v roce 2011

Nadace sportující mládeže již poněkolikáté vypsala grant SPORTOVNÍ TALENT, určený sportovcům ve věku 12–19 let za dosažené vynikající výsledky v roce 2011. Díky výborným výsledkům našich žáků, dorostenců a juniorů na Mistrovství Evropy v Bulharsku i Rumunsku podali žádost a uspěli v grantovém řízení:

D14 – Bžatková Kateřina – Radiosport Bílovice
5. a 8. místo individuální hodnocení, 2. a 3. místo družstva – MEŽD Bulharsko

M14 – Šimáček Martin – SZTM ROB Pardubice
2× 1. místo individuální hodnocení, 1. a 3. místo družstva – MEŽD Bulharsko

M14 – Priessnitz Jan – Radiosport Bílovice
5. místo individuální hodnocení, 1. a 3. místo družstva – MEŽD Bulharsko

M16 – Hladík Pavel – SZTM ROB Pardubice
1. a 10 .místo individuální hodnocení, 2. a 3. místo družstva – MEŽD Bulharsko

D19 – Léharová Alžběta – SZTM ROB Pardubice
1., 2. a 3. místo individuální hodnocení, 2× 1. družstva ME Rumunsko

D19 – Horová Pavla – SZTM ROB Pardubice
1. a 5. místo individuální hodnocení, 2× 1. družstva ME Rumunsko

D19 – Moučková Andrea – SK Radiosport ...
12. 12. 2011 více ...
stránka:

Vzkazovník

Pohár přátelství 2024 | 12.10.2024 10:17:38
ON-LINE výsledky
ON-LINE výsledky Poháru přátelství můžete sledovat na www.vysledky.ardf.cz
Pohár přátelství 2024 | 11.10.2024 10:22:34
Pokyny Pohár přátelství 2024
Pokyny pro závody jsou ke stažení na stránkách www.pratelak.foxklub.cz
Pohár přátelství 2024 | 10.10.2024 23:23:27
Předběžná startovní listina Sobota 12. 10. 2024
Byla zveřejněna předběžná p edb n
startovn listina sobotního závodu.
Marcela | 08.10.2024 16:12:40
Ztráty a nálezy
V Šaštíně se našly dioptrické brýle (plastové, modré koncovky), asi byly zapomenuty na cíli. Teď jsou u Dáši, měly snad být někoho z Pražáků, ale nikdo se o ně nehlásí. Pokud byste věděli o někom, kdo je prý hledal, tak mi dejte vědět.
Pohár poátelství 2024 | 18.09.2024 23:22:00

Na stránkách www.pratelak.foxklub.cz naleznete více informací k letošnímu Poháru přátelství. Těšíme se na vaší účast.

Aktualně

Podporuje nás...

NSA.  pravidelně podporuje náš sport prostřednictvím dotačních programů

Zpravodaj ČUS

Zpravodaj ČUS (dříve vydávaný pod názven Tělovýchovný pracovník ČSTV) — stáhněte si nejnovější číslo.

Fotogalerie o ROB

navštivte zatím asi největší fotogalerii o ROB, kterou pro Vás již tradičně připravuje ....

ROB upoutávka...

Zhlédněte motivační videa z MS Liberec 2023 a z dílny Ruského ROBáka Alexe Shejnise
Český olympijský výbor
Český olympijský výbor
Národní sportovní agentura
Národní sportovní agentura
Nadace sportující mládeže
Nadace sportující mládeže
OK2BWN Radio sports equipment
OK2BWN Radio sports equipment